Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.62 Star
  • Less Gluten
  • Less Carb

Sałatka z jajkiem, szparagami, parmezanem i sosem Cezara

Szparagi, Pomidorki daktylowe, JAJA kurze, Sałata mix, Majonez (Olej rzepakowy rafinowany, musztarda (woda, ocet, GORCZYCA, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka JAJ kurzych), Ser Parmezan (MLEKO, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka, bakterie fermentacji mlekowej, substancja konserwująca: lizozym (z białka JAJA)), Cebula dymka, JOGURT naturalny 2% tł., Musztarda (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól), Sok z cytryny świeżo wyciskany, Anchois (filety ANCHOIS, olej słonecznikowy, sól), Sos worcestershire (zawiera SELER), Czosnek, Sól, Pieprz czarny, Olej rzepakowy

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
854 kJ/204 kcal
Tłuszcz: 14,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,5 g
Węglowodany: 7,4 g
w tym cukry: 2,2 g
Błonnik: 2,6 g
Białko: 12,0 g
Sól: 0,5 g

Alergeny

  • gorczyca
  • jaja
  • mleko
  • ryby i produkty pochodne
  • seler

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: