Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.62 Star
  • Less Gluten
  • Less Carb

Sałatka z jajkiem, szparagami, parmezanem i sosem Cezara

Sałata mix, Ser Parmezan (MLEKO, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka, bakterie fermentacji mlekowej, substancja konserwująca: lizozym (z białka JAJA)), Cebula dymka, JAJA kurze, Pomidorki daktylowe, Anchois (filety ANCHOIS, olej słonecznikowy, sól), JOGURT naturalny 2% tł., Musztarda (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól), Pieprz czarny, Sok z cytryny świeżo wyciskany, Sos worcestershire (zawiera SELER), Czosnek, Olej rzepakowy, Sól, Majonez (Olej rzepakowy rafinowany, musztarda (woda, ocet, GORCZYCA, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka JAJ kurzych), Szparagi

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
854 kJ/204 kcal
Tłuszcz: 14,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,5 g
Węglowodany: 7,4 g
w tym cukry: 2,2 g
Błonnik: 2,6 g
Białko: 12,0 g
Sól: 0,5 g

Alergeny

  • gorczyca
  • jaja
  • mleko
  • ryby i produkty pochodne
  • seler

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: