Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.59 Star
  • Less Gluten
  • Less Carb

Sałatka z jajkiem, szparagami, parmezanem i sosem Cezara

Szparagi, Pomidorki daktylowe, JAJA kurze, Sałata mix, Majonez (Olej rzepakowy, musztarda (woda, ocet, GORCZYCA, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka JAJ kurzych), Ser Parmezan (MLEKO, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka, bakterie fermentacji mlekowej, substancja konserwująca: lizozym (z białka JAJA)), JOGURT naturalny 2% tł., Cebula dymka, Musztarda (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól), Sok z cytryny, Anchois (filety ANCHOIS, olej słonecznikowy, sól), Czosnek, Sos worcestershire (zawiera SELER), Pieprz czarny, Sól, Oliwa z oliwek, Olej rzepakowy

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
1 026 kJ/245 kcal
Tłuszcz: 17,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,1 g
Węglowodany: 10,3 g
w tym cukry: 3,7 g
Błonnik: 3,8 g
Białko: 13,7 g
Sól: 0,7 g

Alergeny

  • gorczyca
  • jaja
  • mleko
  • ryby i produkty pochodne
  • seler

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: