Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.39 Star
  • Less Gluten
  • Dairy Free

Sałatka z jajkiem, szparagami, pomidorkami i bezglutenowymi grzankami, sos winegret

pomidorki 23%, JAJA kurze 23%, szparagi 19%, sałata mix 16%, grzanki 12% (chleb bezglutenowy (Skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, białko SOJOWE, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza, cukier, psyllium, sól, glukoza, ekstrakt drożdżowy, syrop buraczany, kwas mlekowy, koncentrat winogronowy, mączka soczewicy, regulator kwasowości: octan sodu), olej rzepakowy, czosnek, sól), sos winegret 7% (olej rzepakowy, sok z cytryny, miód pszczeli, musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ), sól, pieprz czarny)

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
1 300 kJ/311 kcal
Tłuszcz: 18,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,6 g
Węglowodany: 27,8 g
w tym cukry: 14,3 g
Błonnik: 3,8 g
Białko: 8,9 g
Sól: 0,9 g

Alergeny

  • gorczyca
  • jaja
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: