Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.39 Star
  • Dairy Free
  • Less Gluten

Sałatka z jajkiem, szparagami, pomidorkami i bezglutenowymi grzankami, sos winegret

Sałata mix, Chleb bezglutenowy (Skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, koncentrat białka SOJOWEGO, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza, cukier, psyllium, sól, glukoza, ekstrakt drożdżowy, syrop buraczany, kwas mlekowy, koncentrat winogronowy, prażona mączka soczewicy, regulator kwasowości: octan sodu, enzym), Olej rzepakowy, Sól, Czosnek, JAJA kurze, Pomidorki daktylowe, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ), Pieprz czarny, Sok z cytryny świeżo wyciskany, Miód pszczeli, Szparagi

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
1 281 kJ/306 kcal
Tłuszcz: 18,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,6 g
Węglowodany: 26,9 g
w tym cukry: 13,5 g
Błonnik: 3,3 g
Białko: 8,4 g
Sól: 0,8 g

Alergeny

  • gorczyca
  • jaja
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: