Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.15 Star
  • Dairy Free
  • Less Gluten

Sałatka ze szpinakiem, marchewką i cieciorką, sos orzechowy

Szpinak baby, Ciecierzyca, Marchew, Sól, Chili, Pasta z orzeszków ziemnych (Prażone ORZESZKI ZIEMNE), Ocet winny biały (ocet winny, przeciwutleniacz: DWUTLENEK SIARKI), Sok z limonki świeżo wyciskany, Sos rybny (SARDELA, sól, woda, cukier), Sos sojowy ciemny (woda, barwnik: karmel, cukier, sól, SOJA, barwnik: karmel amoniakalny, PSZENICA), Woda mineralna niegazowana, Czosnek, Olej rzepakowy

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
1 131 kJ/270 kcal
Tłuszcz: 10,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g
Węglowodany: 36,4 g
w tym cukry: 7,4 g
Błonnik: 11,2 g
Białko: 14,9 g
Sól: 1,0 g

Alergeny

  • dwutlenek siarki
  • gluten
  • orzeszki ziemne i produkty pochodne
  • ryby i produkty pochodne
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: