Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.48 Star

Sałatka z kaszą bulgur, greckim serem, oliwkami i pomidorkami, sos winegret

Pomidorki daktylowe, Kasza bulgur (zawiera PSZENICĘ), Rukola, Ser typu feta (MLEKO pasteryzowane, sól, regulator kwasowości: glukonolakton), Oliwki zielone (Oliwki, woda, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy, kwas cytrynowy; przeciwutleniacz: kwas askorbinowy), Oliwki czarne (Woda, oliwki czarne, sól, stabilizator: glukonian żelazawy), Olej rzepakowy, Cebula czerwona, Sok z cytryny, Miód pszczeli, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ) (woda, GORCZYCA biała, GORCZYCA czarna, ocet spirytusowy, ocet jabłkowy, sól, cukier, stabilizator (guma ksantanowa, guma guar), przyprawy, barwnik (kurkumina)), Sól, Pieprz czarny, .

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
792 kJ/189 kcal
Tłuszcz: 12,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,2 g
Węglowodany: 14,7 g
w tym cukry: 2,4 g
Błonnik: 2,6 g
Białko: 5,1 g
Sól: 1,1 g

Alergeny

  • gluten
  • gorczyca
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: