Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.48
Sałatka z kaszą bulgur, pieczoną dynią, żółtą papryką, serem kozim, winogronami i pistacjami, sos winegret
Dynia, Kasza bulgur (zawiera PSZENICĘ), Sól, ORZECHY PISTACJOWE, Papryka żółta, Rukola, Ser kozi (MLEKO kozie, kultury bakterii fermentacji mlekowej), Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ), Olej rzepakowy, Pieprz czarny, Sok z cytryny świeżo wyciskany, Miód pszczeli, Winogrona ciemne
Wartość odżywcza na porcję L
Wartość energetyczna: 1 667 kJ/398 kcal |
Tłuszcz: 23,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,5 g |
Węglowodany: 40,5 g w tym cukry: 5,7 g |
Błonnik: 4,5 g |
Białko: 10,6 g |
Sól: 0,3 g |
Alergeny
- gluten
- gorczyca
- mleko
- orzechy
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.