Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.4
-
Less Gluten
Sałatka z kaszą gryczaną, burakami, kozim serem i orzechami laskowymi, dip pomarańczowo-balsamiczny
Roszponka, Burak, Cukier, Czosnek, Ocet balsamiczny (ocet winny, koncentrat moszczu winogronowego, barwnik: karmel amoniakalno-siarczynowy), Olej rzepakowy, Pieprz czarny, Sól, Tymianek, Krem balsamiczny (zawiera DWUTLENEK SIARKI), Miód pszczeli, Sok pomarańczowy, Kasza gryczana palona, ORZECHY LASKOWE, Ser kozi (MLEKO kozie, kultury bakterii fermentacji mlekowej)
Wartość odżywcza na porcję S
Wartość energetyczna: 874 kJ/209 kcal |
Tłuszcz: 10,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,6 g |
Węglowodany: 20,9 g w tym cukry: 8,6 g |
Błonnik: 3,1 g |
Białko: 6,7 g |
Sól: 0,2 g |
Alergeny
- dwutlenek siarki
- mleko
- orzechy
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.