Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.38
-
Less Gluten
Sałatka z kaszą gryczaną, wędzonym twarogiem, burakiem i pestkami dyni, sos winegret
Roszponka, Burak, Cukier, Czosnek, Ocet balsamiczny (ocet winny, koncentrat moszczu winogronowego, barwnik: karmel amoniakalno-siarczynowy), Olej rzepakowy, Pieprz czarny, Sól, Tymianek, Dynia pestki, Kasza gryczana palona, Ser twarogowy wędzony (MLEKO, ŚMIETANKA, MLEKO w proszku, kultury mleczarskie), Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ), Sok z cytryny świeżo wyciskany, Miód pszczeli
Wartość odżywcza na porcję L
Wartość energetyczna: 1 538 kJ/367 kcal |
Tłuszcz: 25,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,0 g |
Węglowodany: 25,4 g w tym cukry: 9,1 g |
Błonnik: 3,2 g |
Białko: 10,1 g |
Sól: 0,8 g |
Alergeny
- gorczyca
- mleko
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.