Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.38 Star
  • Less Gluten

Sałatka z kaszą gryczaną, wędzonym twarogiem, burakiem i pestkami dyni, sos winegret

Burak, Ser twarogowy wędzony (MLEKO, ŚMIETANKA, MLEKO w proszku, kultury mleczarskie), Kasza gryczana palona, Olej rzepakowy, Roszponka, Ocet balsamiczny (ocet winny, koncentrat moszczu winogronowego, barwnik: karmel amoniakalno-siarczynowy), Sok z cytryny, Cukier, Miód pszczeli, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ), Czosnek, Dynia pestki, Sól, Tymianek, Pieprz czarny, .

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
1 215 kJ/290 kcal
Tłuszcz: 19,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,0 g
Węglowodany: 23,0 g
w tym cukry: 10,7 g
Błonnik: 3,2 g
Białko: 7,5 g
Sól: 0,6 g

Alergeny

  • gorczyca
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: