Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.38 Star
  • Less Gluten

Sałatka z kaszą gryczaną, wędzonym twarogiem, burakiem i pestkami dyni, sos winegret

Roszponka, Burak, Cukier, Czosnek, Ocet balsamiczny (ocet winny, koncentrat moszczu winogronowego, barwnik: karmel amoniakalno-siarczynowy), Olej rzepakowy, Pieprz czarny, Sól, Tymianek, Dynia pestki, Kasza gryczana palona, Ser twarogowy wędzony (MLEKO, ŚMIETANKA, MLEKO w proszku, kultury mleczarskie), Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ), Sok z cytryny świeżo wyciskany, Miód pszczeli

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
1 538 kJ/367 kcal
Tłuszcz: 25,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,0 g
Węglowodany: 25,4 g
w tym cukry: 9,1 g
Błonnik: 3,2 g
Białko: 10,1 g
Sól: 0,8 g

Alergeny

  • gorczyca
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: