Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.42 Star
  • Less Gluten

Sałatka z kaszą gryczaną, wędzonym twarogiem i pestkami dyni, sos winegret

Papryka żółta, Ser twarogowy wędzony (MLEKO, ŚMIETANKA, MLEKO w proszku, kultury mleczarskie), Pomidorki daktylowe, Ogórek zielony, Kasza gryczana palona, Olej rzepakowy, Roszponka, ., Sok z cytryny świeżo wyciskany, Dynia pestki, Miód pszczeli, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ) (woda, GORCZYCA biała, GORCZYCA czarna, ocet spirytusowy, ocet jabłkowy, sól, cukier, stabilizator (guma ksantanowa, guma guar), przyprawy, barwnik (kurkumina)), Sól, Pieprz czarny

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
1 257 kJ/300 kcal
Tłuszcz: 20,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,1 g
Węglowodany: 19,5 g
w tym cukry: 3,4 g
Błonnik: 2,3 g
Białko: 10,2 g
Sól: 0,6 g

Alergeny

  • gorczyca
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: