Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.17 Star
  • Less Gluten

Sałatka z komosą ryżową, fetą, papryką i oliwkami, sos koperkowy

Papryka czerwona, Papryka żółta, Ser typu feta (MLEKO pasteryzowane, sól, regulator kwasowości: glukonolakton), Komosa ryżowa, Oliwki zielone (Oliwki, woda, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy, kwas cytrynowy; przeciwutleniacz: kwas askorbinowy), Oliwa z oliwek, Miód pszczeli, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ) (woda, GORCZYCA biała, GORCZYCA czarna, ocet spirytusowy, ocet jabłkowy, sól, cukier, stabilizator (guma ksantanowa, guma guar), przyprawy, barwnik (kurkumina)), Koperek, Sok z cytryny, Sól, Pieprz czarny

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
860 kJ/206 kcal
Tłuszcz: 11,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,0 g
Węglowodany: 19,3 g
w tym cukry: 5,2 g
Błonnik: 2,7 g
Białko: 5,7 g
Sól: 1,4 g

Alergeny

  • gorczyca
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: