Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.48 Star

Sałatka z kurczakiem, greckim serem i ziołowymi grzankami, sos winegret

Rzodkiewka, Ser typu feta (MLEKO, sól, regulator kwasowości: glukonolakton), Miód pszczeli, Sok z cytryny świeżo wyciskany, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ), Nasiona słonecznika, Pomidorki daktylowe, Ogórek zielony, Zioła prowansalskie (oregano, bazylia, tymianek, cząber, estragon, rozmaryn), Pieprz czarny, Liść laurowy, Kurczak (pierś), Cukier, Sól, Czosnek, Tymianek, Olej rzepakowy, Chleb razowy (Mąka ŻYTNIA (w tym mąka ŻYTNIA razowa), woda, sól), Szczypiorek

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
1 675 kJ/400 kcal
Tłuszcz: 24,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,5 g
Węglowodany: 21,9 g
w tym cukry: 4,1 g
Błonnik: 4,6 g
Białko: 24,0 g
Sól: 1,2 g

Alergeny

  • gluten
  • gorczyca
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: