Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.2 Star
  • Less Gluten
  • Less Carb

Sałatka z kurczakiem, fetą, komosą ryżową i brokułami, sos jogurtowo-ziołowy

Brokuł, Kurczak (pierś), Papryka czerwona, JOGURT naturalny 2% tł., Groszek zielony, Ser typu feta (MLEKO pasteryzowane, sól, regulator kwasowości: glukonolakton), Komosa ryżowa, Olej rzepakowy, Woda, Dynia pestki, Sól, Papryka słodka, Bazylia, Natka pietruszki, Kolendra, Cukier, Czosnek, Imbir, Pieprz czarny, Kmin rzymski, Tymianek, .

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
892 kJ/213 kcal
Tłuszcz: 5,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g
Węglowodany: 20,8 g
w tym cukry: 5,7 g
Błonnik: 4,8 g
Białko: 20,1 g
Sól: 1,0 g

Alergeny

  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: