Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.34 Star
  • Less Gluten
  • Less Carb

Sałatka z kurczakiem, makaronem bezglutenowym, greckim serem i groszkiem cukrowym, sos jogurtowy ze szczypiorkiem

Groszek cukrowy, Kurczak (pierś), Ser typu feta (MLEKO pasteryzowane, sól, regulator kwasowości: glukonolakton), JOGURT naturalny 2% tł., Sałata mix, Makaron świderki bezglutenowy (ryż brązowy, żółta kukurydza, biała kukurydza, ryż biały, skrobia ziemniaczana, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), Olej rzepakowy, Natka pietruszki, Woda, Szczypiorek, Sól, Papryka słodka, Cukier, Musztarda (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól), Imbir, Kolendra, Oliwa z oliwek, Pieprz czarny, Kmin rzymski, Tymianek, .

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
1 223 kJ/292 kcal
Tłuszcz: 7,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,1 g
Węglowodany: 27,9 g
w tym cukry: 6,9 g
Błonnik: 3,2 g
Białko: 27,7 g
Sól: 1,5 g

Alergeny

  • gorczyca
  • jaja
  • mleko
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: