Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.38 Star
  • Less Gluten
  • Less Carb

Sałatka z kurczakiem, makaronem bezglutenowym, greckim serem i groszkiem cukrowym, sos jogurtowy ze szczypiorkiem

Ser typu feta (MLEKO pasteryzowane, sól, regulator kwasowości: glukonolakton), Sałata mix, Oliwa z oliwek, Musztarda (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól), JOGURT naturalny 2% tł., Natka pietruszki, Makaron świderki bezglutenowy (ryż brązowy, żółta kukurydza, biała kukurydza, ryż biały, skrobia ziemniaczana, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), Tymianek, Sól, Pieprz czarny, Papryka słodka, Olej rzepakowy, Kurczak (pierś), Kolendra, Kmin rzymski, Imbir, Cukier, Groszek cukrowy, Szczypiorek

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
1 208 kJ/289 kcal
Tłuszcz: 7,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,1 g
Węglowodany: 27,2 g
w tym cukry: 6,5 g
Błonnik: 2,8 g
Białko: 27,3 g
Sól: 1,5 g

Alergeny

  • gorczyca
  • jaja
  • mleko
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: