Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.35
-
Less Gluten
-
Less Carb
Sałatka z kurczakiem, makaronem bezglutenowym fetą i szparagami, sos jogurtowy ze szczypiorkiem
Ser typu feta (MLEKO pasteryzowane, sól, regulator kwasowości: glukonolakton), Roszponka, Szczypiorek, Oliwa z oliwek, Musztarda (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól), JOGURT naturalny 2% tł., Sałata rzymska mini, Pomidorki daktylowe, Makaron świderki bezglutenowy (ryż brązowy, żółta kukurydza, biała kukurydza, ryż biały, skrobia ziemniaczana, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), Sól, Tymianek, Pieprz czarny, Papryka słodka, Olej rzepakowy, Kurczak (pierś), Kolendra, Kmin rzymski, Imbir, Cukier, Szparagi
Wartość odżywcza na porcję S
Wartość energetyczna: 835 kJ/200 kcal |
Tłuszcz: 4,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9 g |
Węglowodany: 20,1 g w tym cukry: 4,0 g |
Błonnik: 2,5 g |
Białko: 20,9 g |
Sól: 0,7 g |
Alergeny
- gorczyca
- jaja
- mleko
- soja
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.