Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.35 Star
  • Less Gluten
  • Less Carb

Sałatka z kurczakiem, makaronem bezglutenowym fetą i szparagami, sos jogurtowy ze szczypiorkiem

Kurczak (pierś), Szparagi, JOGURT naturalny 2% tł., Pomidorki daktylowe, Ser typu feta (MLEKO pasteryzowane, sól, regulator kwasowości: glukonolakton), Makaron świderki bezglutenowy (ryż brązowy, żółta kukurydza, biała kukurydza, ryż biały, skrobia ziemniaczana, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), Roszponka, Olej rzepakowy, Sałata rzymska, Szczypiorek, Woda, Sól, Papryka słodka, Oliwa z oliwek, Musztarda (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól), Cukier, Kolendra, Imbir, Pieprz czarny, Czosnek, Kmin rzymski, Tymianek, .

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
838 kJ/200 kcal
Tłuszcz: 4,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9 g
Węglowodany: 20,2 g
w tym cukry: 4,5 g
Błonnik: 2,5 g
Białko: 21,0 g
Sól: 0,8 g

Alergeny

  • gorczyca
  • jaja
  • mleko
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: