Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.35 Star
  • Less Gluten
  • Less Carb

Sałatka z kurczakiem, makaronem bezglutenowym fetą i szparagami, sos jogurtowy ze szczypiorkiem

Ser typu feta (MLEKO pasteryzowane, sól, regulator kwasowości: glukonolakton), Roszponka, Szczypiorek, Oliwa z oliwek, Musztarda (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól), JOGURT naturalny 2% tł., Sałata rzymska mini, Pomidorki daktylowe, Makaron świderki bezglutenowy (ryż brązowy, żółta kukurydza, biała kukurydza, ryż biały, skrobia ziemniaczana, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), Sól, Tymianek, Pieprz czarny, Papryka słodka, Olej rzepakowy, Kurczak (pierś), Kolendra, Kmin rzymski, Imbir, Cukier, Szparagi

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
835 kJ/200 kcal
Tłuszcz: 4,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9 g
Węglowodany: 20,1 g
w tym cukry: 4,0 g
Błonnik: 2,5 g
Białko: 20,9 g
Sól: 0,7 g

Alergeny

  • gorczyca
  • jaja
  • mleko
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: