Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.63 Star
  • Less Gluten
  • Less Carb

Sałatka z kurczakiem, żółtym serem, pomidorkami i sosem Cezara

Imbir, Sałata rzymska mini, Czosnek, Sos worcestershire (zawiera SELER), Sok z cytryny świeżo wyciskany, Ser Parmezan (MLEKO, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka, bakterie fermentacji mlekowej, substancja konserwująca: lizozym (z białka JAJA)), Musztarda (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól), JOGURT naturalny 2% tł., Anchois (filety ANCHOIS, olej słonecznikowy, sól), Ser Gouda (MLEKO pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii fermentacji mlekowej, podpuszczka, barwnik: karoteny, skrobia ziemniaczana), Pomidorki daktylowe, Kmin rzymski, Kurczak (pierś), Tymianek, Sól, Pieprz czarny, Papryka słodka, Olej rzepakowy, Kolendra, Majonez (Olej rzepakowy rafinowany, musztarda (woda, ocet, GORCZYCA, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka JAJ kurzych)

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
1 059 kJ/253 kcal
Tłuszcz: 14,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,9 g
Węglowodany: 3,8 g
w tym cukry: 1,2 g
Błonnik: 1,2 g
Białko: 26,5 g
Sól: 0,8 g

Alergeny

  • gorczyca
  • jaja
  • mleko
  • ryby i produkty pochodne
  • seler

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: