Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.11 Star
  • Dairy Free
  • Less Gluten

Sałatka z makaronem bezglutenowym, ciecierzycą i ogórkiem kiszonym, sos winegret

Ciecierzyca, Pomidorki daktylowe, Ogórek kiszony, Makaron świderki bezglutenowy (ryż brązowy, żółta kukurydza, biała kukurydza, ryż biały, skrobia ziemniaczana, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), Olej rzepakowy, Cebula czerwona, Sok z cytryny, Sól, Miód pszczeli, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ) (woda, GORCZYCA biała, GORCZYCA czarna, ocet spirytusowy, ocet jabłkowy, sól, cukier, stabilizator (guma ksantanowa, guma guar), przyprawy, barwnik (kurkumina)), Kiełki słonecznika, Pieprz czarny, .

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
1 771 kJ/423 kcal
Tłuszcz: 13,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g
Węglowodany: 69,7 g
w tym cukry: 4,3 g
Błonnik: 7,9 g
Białko: 11,7 g
Sól: 2,0 g

Alergeny

  • gorczyca
  • jaja
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: