Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.11
-
Dairy Free
-
Less Gluten
Sałatka z makaronem bezglutenowym, ciecierzycą i ogórkiem kiszonym, sos winegret
Cebula czerwona, Ciecierzyca, Kiełki słonecznika, Makaron świderki bezglutenowy (ryż brązowy, żółta kukurydza, biała kukurydza, ryż biały, skrobia ziemniaczana, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), Olej rzepakowy, Sól, Ogórek kiszony, Pomidorki daktylowe, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ), Pieprz czarny, Sok z cytryny świeżo wyciskany, Miód pszczeli
Wartość odżywcza na porcję L
Wartość energetyczna: 1 772 kJ/424 kcal |
Tłuszcz: 13,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g |
Węglowodany: 69,8 g w tym cukry: 4,3 g |
Błonnik: 7,9 g |
Białko: 11,7 g |
Sól: 2,0 g |
Alergeny
- gorczyca
- jaja
- soja
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.