Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.38 Star
  • Less Gluten
  • Less Carb

XXX_Sałatka z makaronem bezglutenowym, indykiem, mozzarellą i pomidorkami, pesto bazyliowe

Pomidorki daktylowe, Indyk, Ser mozzarella (MLEKO pasteryzowane, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka), Makaron świderki bezglutenowy (ryż brązowy, żółta kukurydza, biała kukurydza, ryż biały, skrobia ziemniaczana, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), Olej rzepakowy, Rukola, Oliwa z oliwek, Bazylia, Nasiona słonecznika, Woda, Sól, Papryka słodka, Sok z cytryny świeżo wyciskany, Kolendra, Imbir, orzechy pinii, Pieprz czarny, Tymianek, Kmin rzymski, Czosnek

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
1 664 kJ/398 kcal
Tłuszcz: 17,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,0 g
Węglowodany: 29,4 g
w tym cukry: 1,0 g
Błonnik: 2,4 g
Białko: 32,0 g
Sól: 0,2 g

Alergeny

  • jaja
  • mleko
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: