Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.27 Star
  • Less Gluten
  • Less Carb

Sałatka z makaronem bezglutenowym, kurczakiem, fetą i oliwkami, sos winegret

Ser typu feta (MLEKO pasteryzowane, sól, regulator kwasowości: glukonolakton), Cebula czerwona, Kurczak (pierś), Olej rzepakowy, Makaron świderki bezglutenowy (ryż brązowy, żółta kukurydza, biała kukurydza, ryż biały, skrobia ziemniaczana, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), Sól, Natka pietruszki, Ogórek zielony, Oliwki czarne (Woda, oliwki czarne, sól, stabilizator: glukonian żelazawy), Oliwki zielone (Oliwki, woda, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy, kwas cytrynowy; przeciwutleniacz: kwas askorbinowy), Pomidorki daktylowe, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ), Pieprz czarny, Sok z cytryny świeżo wyciskany, Miód pszczeli

Wartość odżywcza na porcję XL

Wartość energetyczna:
2 105 kJ/503 kcal
Tłuszcz: 25,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,2 g
Węglowodany: 33,6 g
w tym cukry: 5,2 g
Błonnik: 2,3 g
Białko: 36,0 g
Sól: 2,0 g

Alergeny

  • gorczyca
  • jaja
  • mleko
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: