Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.27 Star
  • Less Gluten
  • Less Carb

Sałatka z makaronem bezglutenowym, kurczakiem, fetą i oliwkami, sos winegret

Kurczak (pierś), Pomidorki daktylowe, Ogórek zielony, Ser typu feta (MLEKO pasteryzowane, sól, regulator kwasowości: glukonolakton), Makaron świderki bezglutenowy (ryż brązowy, żółta kukurydza, biała kukurydza, ryż biały, skrobia ziemniaczana, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), Olej rzepakowy, ., Oliwki zielone (Oliwki, woda, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy, kwas cytrynowy; przeciwutleniacz: kwas askorbinowy), Oliwki czarne (Woda, oliwki czarne, sól, stabilizator: glukonian żelazawy), Sok z cytryny świeżo wyciskany, Cebula czerwona, Natka pietruszki, Miód pszczeli, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ) (woda, GORCZYCA biała, GORCZYCA czarna, ocet spirytusowy, ocet jabłkowy, sól, cukier, stabilizator (guma ksantanowa, guma guar), przyprawy, barwnik (kurkumina)), Sól, Pieprz czarny

Wartość odżywcza na porcję XL

Wartość energetyczna:
2 104 kJ/503 kcal
Tłuszcz: 25,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,2 g
Węglowodany: 33,6 g
w tym cukry: 5,9 g
Błonnik: 2,3 g
Białko: 36,1 g
Sól: 2,0 g

Alergeny

  • gorczyca
  • jaja
  • mleko
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: