Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.51 Star

Sałatka z makaronem, greckim serem, suszonymi pomidorami i kaparami, miodowy winegret

Rukola, Ser typu feta (MLEKO pasteryzowane, sól, regulator kwasowości: glukonolakton), Kapary w zalewie (Kapary, woda, sól, ocet winny), Makaron pełnoziarnisty (mąka makaronowa PSZENNA pełnoziarnista), Olej rzepakowy, Sól, Natka pietruszki, Pomidorki daktylowe, Pomidory suszone w oleju (Pomidory suszone, olej roślinny, ocet winny), Miód pszczeli, Musztarda (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól), Pieprz czarny, Sok z cytryny świeżo wyciskany

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
811 kJ/194 kcal
Tłuszcz: 13,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,2 g
Węglowodany: 18,4 g
w tym cukry: 4,3 g
Błonnik: 3,0 g
Białko: 6,5 g
Sól: 1,7 g

Alergeny

  • gluten
  • gorczyca
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: