Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.45 Star

Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, tuńczykiem, brokułami i żółtym serem, sos winegret

Roszponka, Brokuł, Makaron pełnoziarnisty (Mąka makaronowa PSZENNA pełnoziarnista), Olej rzepakowy, Sól, Pomidorki daktylowe, Ser Gouda (MLEKO pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii fermentacji mlekowej, podpuszczka, barwnik: karoteny, skrobia ziemniaczana), Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ), Pieprz czarny, Sok z cytryny świeżo wyciskany, Miód pszczeli, Tuńczyk (TUŃCZYK, woda, sól)

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
976 kJ/233 kcal
Tłuszcz: 9,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g
Węglowodany: 22,1 g
w tym cukry: 4,6 g
Błonnik: 4,4 g
Białko: 15,8 g
Sól: 0,6 g

Alergeny

  • gluten
  • gorczyca
  • mleko
  • ryby i produkty pochodne

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: