Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.22 Star
  • Dairy Free
  • Less Gluten

Sałatka z makaronem, tofu i suszonymi pomidorami, pesto z rukoli i pestek dyni

Pomidorki daktylowe, Tofu naturalne (woda, ziarno SOI, substancja wiążąca: siarczan wapnia), Makaron świderki bezglutenowy (ryż brązowy, żółta kukurydza, biała kukurydza, ryż biały, skrobia ziemniaczana, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), Pomidory suszone w oleju (Pomidory suszone, olej roślinny, ocet winny), Roszponka, Oliwa z oliwek, Rukola, Dynia pestki, Olej rzepakowy, Sól, Sok z cytryny świeżo wyciskany, Czosnek, Pieprz czarny

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
902 kJ/215 kcal
Tłuszcz: 16,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9 g
Węglowodany: 20,4 g
w tym cukry: 2,2 g
Błonnik: 2,2 g
Białko: 7,4 g
Sól: 0,5 g

Alergeny

  • jaja
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: