Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.23 Star
  • Dairy Free
  • Less Gluten

Sałatka z makaronem, wędzonym pstrągiem, pomidorkami, marynowanymi cebulkami i oliwkami, sos winegret

Pomidorki daktylowe, Pstrąg wędzony na gorąco (filet z PSTRĄGA wędzonego, sól), Makaron świderki bezglutenowy (ryż brązowy, żółta kukurydza, biała kukurydza, ryż biały, skrobia ziemniaczana, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), Cebulki marynowane z balsamico, Oliwki zielone (Oliwki, woda, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy, kwas cytrynowy; przeciwutleniacz: kwas askorbinowy), Sałata mix, Olej rzepakowy, ., Sok z cytryny świeżo wyciskany, Miód pszczeli, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ) (woda, GORCZYCA biała, GORCZYCA czarna, ocet spirytusowy, ocet jabłkowy, sól, cukier, stabilizator (guma ksantanowa, guma guar), przyprawy, barwnik (kurkumina)), Sól, Pieprz czarny

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
1 397 kJ/334 kcal
Tłuszcz: 17,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g
Węglowodany: 32,5 g
w tym cukry: 4,6 g
Błonnik: 2,8 g
Białko: 12,5 g
Sól: 0,9 g

Alergeny

  • gorczyca
  • jaja
  • ryby i produkty pochodne
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: