Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.38 Star
  • Dairy Free

Sałatka z marynowanym indykiem, bulgurem, dynią i granatem, sos z tahini

kasza bulgur 25% (kasza bulgur (zawiera GLUTEN), sól), dynia 20%, indyk 20% (indyk, czosnek, olej rzepakowy, pieprz czarny, przyprawa gyros (zawiera GORCZYCĘ), sól, tymianek), ogórek zielony 20%, dressing 8% (sok z cytryny, miód pszczeli, oliwa z oliwek, pasta sezamowa (ziarno SEZAMU), woda mineralna niegazowana, pieprz czarny, sól), roszponka 5%, granat 3%

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
798 kJ/191 kcal
Tłuszcz: 5,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany: 22,8 g
w tym cukry: 5,7 g
Błonnik: 2,6 g
Białko: 14,2 g
Sól: 0,1 g

Alergeny

  • gluten
  • gorczyca
  • sezam

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: