Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.39 Star
  • Dairy Free

Sałatka z marynowanym indykiem, bulgurem, dynią i granatem, sos z tahini

Dynia, Indyk, Ogórek zielony, Kasza bulgur (zawiera PSZENICĘ), ., Roszponka, Granat, Sok z cytryny świeżo wyciskany, Miód pszczeli, Oliwa z oliwek, Pasta sezamowa (ziarno SEZAMU), Woda mineralna niegazowana, Sól, Pieprz czarny, Olej rzepakowy, Przyprawa gyros (zawiera GORCZYCĘ), Tymianek, Czosnek

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
815 kJ/195 kcal
Tłuszcz: 5,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany: 23,7 g
w tym cukry: 5,7 g
Błonnik: 2,7 g
Białko: 14,3 g
Sól: 0,1 g

Alergeny

  • gluten
  • gorczyca
  • sezam

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: