Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.3 Star
  • Less Gluten

Sałatka z mozzarellą, suszonymi pomidorami, kaparami i rukolą

Ogórek zielony, Pomidorki daktylowe, Ser mozzarella (MLEKO pasteryzowane, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka), Pomidory suszone w oleju (Pomidory suszone, olej roślinny, ocet winny), Olej rzepakowy, Kapary w zalewie (Kapary, woda, sól, ocet winny), Rukola, Sok z cytryny, Nasiona słonecznika, Miód pszczeli, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ) (woda, GORCZYCA biała, GORCZYCA czarna, ocet spirytusowy, ocet jabłkowy, sól, cukier, stabilizator (guma ksantanowa, guma guar), przyprawy, barwnik (kurkumina)), Pieprz czarny, Sól, .

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
1 002 kJ/240 kcal
Tłuszcz: 22,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g
Węglowodany: 7,3 g
w tym cukry: 1,8 g
Błonnik: 2,1 g
Białko: 11,6 g
Sól: 1,1 g

Alergeny

  • gorczyca
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: