Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.31 Star
  • Less Gluten
  • Less Carb

Sałatka z niebieskim serem pleśniowym i boczkiem, sos winegret

Ogórek zielony, Pomidorki daktylowe, Boczek wędzony (zawiera SOJĘ), Sałata rzymska mini, Cebula czerwona, Ser pleśniowy Lazur (MLEKO pełne pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie fermentacji mlekowej, szlachetna pleśń Penicillium roqueforti), Olej rzepakowy, ., Sok z cytryny świeżo wyciskany, Miód pszczeli, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ) (woda, GORCZYCA biała, GORCZYCA czarna, ocet spirytusowy, ocet jabłkowy, sól, cukier, stabilizator (guma ksantanowa, guma guar), przyprawy, barwnik (kurkumina)), Pieprz czarny, Sól

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
1 269 kJ/303 kcal
Tłuszcz: 26,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,3 g
Węglowodany: 8,9 g
w tym cukry: 2,0 g
Błonnik: 2,3 g
Białko: 9,0 g
Sól: 1,4 g

Alergeny

  • gorczyca
  • mleko
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: