Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.31 Star
  • Less Gluten
  • Less Carb

Sałatka z niebieskim serem pleśniowym i boczkiem, sos winegret

Boczek wędzony (zawiera SOJĘ), Cebula czerwona, Ogórek zielony, Pomidorki daktylowe, Sałata rzymska mini, Ser pleśniowy Lazur (MLEKO pełne pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie fermentacji mlekowej, szlachetna pleśń Penicillium roqueforti), Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ), Olej rzepakowy, Pieprz czarny, Sok z cytryny świeżo wyciskany, Sól, Miód pszczeli

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
1 269 kJ/303 kcal
Tłuszcz: 26,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,3 g
Węglowodany: 8,9 g
w tym cukry: 2,0 g
Błonnik: 2,3 g
Białko: 9,0 g
Sól: 1,4 g

Alergeny

  • gorczyca
  • mleko
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: