Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.53 Star

Sałatka z pełnoziarnistym penne, tuńczykiem, kaparami i oliwkami, sos z anchois

Tuńczyk (TUŃCZYK, woda, sól), Makaron pełnoziarnisty (Mąka makaronowa PSZENNA pełnoziarnista), Oliwki czarne (Woda, oliwki czarne, sól, stabilizator: glukonian żelazawy), Pomidory suszone w oleju (Pomidory suszone, olej roślinny, ocet winny), Rukola, Majonez (Olej rzepakowy, musztarda (woda, ocet, GORCZYCA, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka JAJ kurzych), Kapary w zalewie (Kapary, woda, sól, ocet winny), JOGURT naturalny 2% tł., Olej rzepakowy, Ser Parmezan (MLEKO, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie fermentacji mlekowej, substancja konserwująca: lizozym (z białka JAJA)), Sól, Sok z cytryny, Musztarda (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól), Anchois (filety ANCHOIS, olej słonecznikowy, sól), Sos worcestershire (zawiera SELER), Czosnek, Pieprz czarny, .

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
1 245 kJ/298 kcal
Tłuszcz: 18,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,2 g
Węglowodany: 20,7 g
w tym cukry: 3,1 g
Błonnik: 3,7 g
Białko: 20,6 g
Sól: 2,2 g

Alergeny

  • gluten
  • gorczyca
  • jaja
  • mleko
  • ryby i produkty pochodne
  • seler

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: