Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.53
Sałatka z pełnoziarnistym penne, tuńczykiem, kaparami i oliwkami, sos z anchois
Rukola, Musztarda (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól), Majonez (Olej rzepakowy rafinowany, musztarda (woda, ocet, GORCZYCA, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka JAJ kurzych), Czosnek, Sos worcestershire (zawiera SELER), Sok z cytryny świeżo wyciskany, Ser Parmezan (MLEKO, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka, bakterie fermentacji mlekowej, substancja konserwująca: lizozym (z białka JAJA)), Pieprz czarny, JOGURT naturalny 2% tł., Kapary w zalewie (Kapary, woda, sól, ocet winny), Anchois (filety ANCHOIS, olej słonecznikowy, sól), Pomidory suszone w oleju (Pomidory suszone, olej roślinny, ocet winny), Oliwki czarne (Woda, oliwki czarne, sól, stabilizator: glukonian żelazawy), Sól, Olej rzepakowy, Makaron pełnoziarnisty (Mąka makaronowa PSZENNA pełnoziarnista), Tuńczyk (TUŃCZYK, woda, sól)
Wartość odżywcza na porcję M
Wartość energetyczna: 1 254 kJ/300 kcal |
Tłuszcz: 18,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,2 g |
Węglowodany: 20,8 g w tym cukry: 3,1 g |
Błonnik: 3,7 g |
Białko: 20,7 g |
Sól: 2,2 g |
Alergeny
- gluten
- gorczyca
- jaja
- mleko
- ryby i produkty pochodne
- seler
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.