Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.49 Star

Sałatka z pieczarkami, jajami i żółtym serem, chleb razowy

Roszponka, Chleb Razowy (Mąka ŻYTNIA (w tym mąka ŻYTNIA razowa), woda, sól), JOGURT naturalny 2% tł., Majonez (Olej rzepakowy rafinowany, musztarda (woda, ocet, GORCZYCA, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka JAJ kurzych), Musztarda (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól), Pieprz czarny, Sól, JAJA kurze, Olej rzepakowy, Pieczarki, Ser Gouda (MLEKO pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii fermentacji mlekowej, podpuszczka, barwnik: karoteny, skrobia ziemniaczana), Szczypiorek

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
876 kJ/209 kcal
Tłuszcz: 11,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,8 g
Węglowodany: 19,8 g
w tym cukry: 1,6 g
Błonnik: 3,0 g
Białko: 9,4 g
Sól: 1,0 g

Alergeny

  • gluten
  • gorczyca
  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: