Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.49 Star

Sałatka z pieczarkami, jajami i żółtym serem, chleb razowy

Pieczarki, Chleb Razowy (Mąka ŻYTNIA (w tym mąka ŻYTNIA razowa), woda, sól), JAJA kurze, JOGURT naturalny 2% tł., Majonez (Olej rzepakowy, musztarda (woda, ocet, GORCZYCA, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka JAJ kurzych), Ser Gouda (MLEKO pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii fermentacji mlekowej, podpuszczka, barwnik: karoteny, skrobia ziemniaczana), Roszponka, Szczypiorek, Olej rzepakowy, Musztarda (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól), Sól, Pieprz czarny

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
881 kJ/211 kcal
Tłuszcz: 11,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,8 g
Węglowodany: 19,8 g
w tym cukry: 1,6 g
Błonnik: 3,0 g
Białko: 9,4 g
Sól: 1,2 g

Alergeny

  • gluten
  • gorczyca
  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: