Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.2 Star
  • Less Gluten

XXX_Sałatka z pieczonych buraków, dyni i cukinii z parmezanem, sos balsamiczny

Dynia, Burak, Cukinia, Olej rzepakowy, Rukola, Ser Parmezan (MLEKO, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie fermentacji mlekowej, substancja konserwująca: lizozym (z białka JAJA)), Miód pszczeli, Krem balsamiczny (zawiera DWUTLENEK SIARKI), Ocet balsamiczny (ocet winny, koncentrat moszczu winogronowego, barwnik: karmel amoniakalno-siarczynowy), Sok z cytryny, Czosnek, Cukier, Sól, Pieprz czarny, Tymianek

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
419 kJ/100 kcal
Tłuszcz: 5,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany: 10,3 g
w tym cukry: 6,7 g
Błonnik: 1,2 g
Białko: 2,4 g
Sól: 0,2 g

Alergeny

  • dwutlenek siarki
  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: