Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.35 Star
  • Less Gluten

Sałatka z pieczonych buraków, ricotty i granatu z orzechami pekan, sos winegret

Ser ricotta (serwatka z MLEKA krowiego, ŚMIETANKA, sól), Granat, Sok z cytryny świeżo wyciskany, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ) (woda, GORCZYCA biała, GORCZYCA czarna, ocet spirytusowy, ocet jabłkowy, sól, cukier, stabilizator (guma ksantanowa, guma guar), przyprawy, barwnik (kurkumina)), ., ., Rukola, ORZECHY PEKAN, Tymianek, Burak, Sól, Pieprz czarny, Olej rzepakowy, Ocet balsamiczny (ocet winny, koncentrat moszczu winogronowego, barwnik: karmel amoniakalno-siarczynowy), Czosnek, Cukier, Miód pszczeli

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
855 kJ/204 kcal
Tłuszcz: 16,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,4 g
Węglowodany: 10,1 g
w tym cukry: 6,6 g
Błonnik: 2,1 g
Białko: 5,2 g
Sól: 0,3 g

Alergeny

  • gorczyca
  • mleko
  • orzechy

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: