Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.35 Star
  • Less Gluten

Sałatka z pieczonych buraków, ricotty i granatu z orzechami pekan, sos winegret

Burak, Ser ricotta (serwatka z MLEKA krowiego, ŚMIETANKA, sól), Rukola, Olej rzepakowy, Granat, ORZECHY PEKAN, Ocet balsamiczny (ocet winny, koncentrat moszczu winogronowego, barwnik: karmel amoniakalno-siarczynowy), Sok z cytryny, Miód pszczeli, Cukier, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ), Czosnek, Sól, Tymianek, Pieprz czarny, .

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
856 kJ/205 kcal
Tłuszcz: 16,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,4 g
Węglowodany: 10,0 g
w tym cukry: 6,6 g
Błonnik: 2,1 g
Białko: 5,2 g
Sól: 0,3 g

Alergeny

  • gorczyca
  • mleko
  • orzechy

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: