Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.35 Star
  • Less Gluten

Sałatka z pieczonych buraków, ricotty i granatu z orzechami pekan, sos winegret

burak 40% (burak, ocet balsamiczny, olej rzepakowy, cukier, czosnek, sól, tymianek, pieprz czarny), ser ricotta 30% (serwatka z MLEKA krowiego, ŚMIETANKA, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), rukola 10%, sos winegret 10% (olej rzepakowy, sok z cytryny, miód pszczeli, musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ), sól, pieprz czarny), granat 5%, ORZECHY PEKAN 5%

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
857 kJ/205 kcal
Tłuszcz: 16,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,4 g
Węglowodany: 10,0 g
w tym cukry: 6,6 g
Błonnik: 2,1 g
Białko: 5,2 g
Sól: 0,3 g

Alergeny

  • gorczyca
  • mleko
  • orzechy

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: