Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.34 Star
  • Less Gluten

Sałatka z pieczonych buraków, ricotty i granatu z orzechami pekan, sos winegret

Ser ricotta (serwatka z MLEKA krowiego, ŚMIETANKA, sól), Granat, Burak, Cukier, Czosnek, Ocet balsamiczny (ocet winny, koncentrat moszczu winogronowego, barwnik: karmel amoniakalno-siarczynowy), Olej rzepakowy, Pieprz czarny, Sól, Tymianek, ORZECHY PEKAN, Rukola, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ), Sok z cytryny świeżo wyciskany, Miód pszczeli

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
805 kJ/192 kcal
Tłuszcz: 16,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,3 g
Węglowodany: 8,2 g
w tym cukry: 4,6 g
Błonnik: 1,7 g
Białko: 4,9 g
Sól: 0,3 g

Alergeny

  • gorczyca
  • mleko
  • orzechy

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: