Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.09 Star
  • Dairy Free
  • Less Gluten

Sałatka z quinoa, wędzonym tofu i karmelizowaną marchewką, sos orzechowy

Granat, Kiełki rzodkiewki, Imbir, Syrop klonowy, Ocet ryżowy (woda, ryż), Czosnek, Woda mineralna niegazowana, Sos sojowy ciemny (woda, barwnik: karmel, cukier, sól, SOJA, barwnik: karmel amoniakalny, PSZENICA), Sos rybny (SARDELA, sól, woda, cukier), Sok z limonki świeżo wyciskany, Ocet winny biały (ocet winny, przeciwutleniacz: DWUTLENEK SIARKI), Pasta z orzeszków ziemnych (Prażone ORZESZKI ZIEMNE), Chili, Rukola, Sos sojowy jasny (woda, SOJA, sól, mąka PSZENNA, cukier), Olej rzepakowy, Miód pszczeli, Marchew, Sól, Komosa ryżowa, Tofu wędzone (woda, ziarno SOI, sól, substancja wiążąca - siarczan wapnia, aromat dymu wędzarniczego wyprodukowany z buczyny)

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
1 777 kJ/425 kcal
Tłuszcz: 17,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,4 g
Węglowodany: 48,0 g
w tym cukry: 12,0 g
Błonnik: 10,4 g
Białko: 20,0 g
Sól: 2,4 g

Alergeny

  • dwutlenek siarki
  • gluten
  • orzeszki ziemne i produkty pochodne
  • ryby i produkty pochodne
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: