Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.55 Star

Sałatka z serem lazur, gruszką, orzechami włoskimi i razowymi grzankami, sos balsamiczny

Pomidorki cherry żółte, gruszka, Sałata mix, Chleb razowy (Mąka ŻYTNIA (w tym mąka ŻYTNIA razowa), woda, sól), Ser pleśniowy Lazur (MLEKO pełne pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie fermentacji mlekowej, szlachetna pleśń Penicillium roqueforti), Olej rzepakowy, Miód pszczeli, Krem balsamiczny (zawiera DWUTLENEK SIARKI), Żurawina suszona (żurawina, cukier, olej słonecznikowy, DWUTLENEK SIARKI), Sok z cytryny, ORZECHY WŁOSKIE, Czosnek, Sól, Tymianek, Pieprz czarny, .

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
1 316 kJ/315 kcal
Tłuszcz: 17,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,1 g
Węglowodany: 33,0 g
w tym cukry: 14,4 g
Błonnik: 5,1 g
Białko: 7,8 g
Sól: 0,9 g

Alergeny

  • dwutlenek siarki
  • gluten
  • mleko
  • orzechy

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: