Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.6 Star
  • Less Gluten

Sałatka z serem lazur, gruszką, rukolą i płatkami migdała, miodowy sos winegret

gruszka 65% (gruszka, sok z cytryny), ser pleśniowy lazur 13% (MLEKO pełne pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie fermentacji mlekowej, szlachetna pleśń Penicillium roqueforti), sos winegret 13% (olej rzepakowy, miód pszczeli, sok z cytryny, musztarda (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól), sól, pieprz czarny), rukola 6%, MIGDAŁY w płatkach 3%

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
564 kJ/135 kcal
Tłuszcz: 10,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,5 g
Węglowodany: 9,5 g
w tym cukry: 5,8 g
Błonnik: 1,3 g
Białko: 2,9 g
Sól: 0,3 g

Alergeny

  • gorczyca
  • mleko
  • orzechy

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: