Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.41 Star

XXX_Sałatka z serem lazur, truskawkami, orzechami włoskimi i razowymi grzankami, sos balsamiczny

Pomidorki cherry żółte, Truskawki, Chleb razowy (Mąka ŻYTNIA (w tym mąka ŻYTNIA razowa), woda, sól), Ser pleśniowy Lazur (MLEKO pełne pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie fermentacji mlekowej, szlachetna pleśń Penicillium roqueforti), Sałata mix, Olej rzepakowy, Żurawina suszona (żurawina, cukier, olej słonecznikowy, DWUTLENEK SIARKI), ORZECHY WŁOSKIE, Miód pszczeli, Krem balsamiczny (zawiera DWUTLENEK SIARKI), Kiełki rzodkiewki, Sok z cytryny świeżo wyciskany, Czosnek, Sól, Pieprz czarny, Tymianek

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
1 595 kJ/381 kcal
Tłuszcz: 20,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,3 g
Węglowodany: 37,6 g
w tym cukry: 14,3 g
Błonnik: 7,0 g
Białko: 11,6 g
Sól: 1,3 g

Alergeny

  • dwutlenek siarki
  • gluten
  • mleko
  • orzechy

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: