Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.37 Star
  • Less Gluten
  • Dairy Free
  • Vegan

Sałatka z soczewicą, pieczoną dynią, suszonymi pomidorami, bezglutenowe grzanki ziołowe, olej z pestek dyni

soczewica czarna 27%, pomidorki 24%, dynia 18% (dynia, syrop klonowy, olej rzepakowy, rozmaryn, papryka ostra, papryka słodka), grzanki 12% (chleb bezglutenowy (Skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, białko SOJOWE, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza, cukier, psyllium, sól, glukoza, ekstrakt drożdżowy, syrop buraczany, kwas mlekowy, koncentrat winogronowy, mączka soczewicy, regulator kwasowości: octan sodu), olej rzepakowy, czosnek, sól), olej z pestek dyni 6%, pomidory suszone w oleju 6% (Pomidory suszone, olej roślinny, ocet winny), roszponka 6%

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
1 287 kJ/308 kcal
Tłuszcz: 18,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,5 g
Węglowodany: 31,6 g
w tym cukry: 14,0 g
Błonnik: 8,9 g
Białko: 7,7 g
Sól: 0,7 g

Alergeny

  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: