Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.38 Star
  • Less Gluten

Sałatka z szynką, brokułem i kukurydzą, sos majonezowy

Brokuł, Kukurydza, Jogurt grecki light (MLEKO pasteryzowane częściowo odtłuszczone, odtłuszczone MLEKO w proszku, żywe kultury bakterii jogurtowych), Pieprz czarny, Sok z cytryny świeżo wyciskany, Sól, Czosnek, Olej rzepakowy, Majonez (Olej rzepakowy rafinowany, musztarda (woda, ocet, GORCZYCA, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka JAJ kurzych), Szynka wieprzowa (mięso wieprzowe, sól peklująca, cukier)

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
629 kJ/150 kcal
Tłuszcz: 10,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,3 g
Węglowodany: 9,5 g
w tym cukry: 5,0 g
Błonnik: 3,4 g
Białko: 8,6 g
Sól: 0,4 g

Alergeny

  • gorczyca
  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: