Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.37 Star
  • Less Gluten

Sałatka z szynką, brokułem i kukurydzą, sos majonezowy

Brokuł, Szynka wieprzowa (mięso wieprzowe, sól peklująca, cukier), Jogurt grecki light (MLEKO pasteryzowane częściowo odtłuszczone, odtłuszczone MLEKO w proszku, żywe kultury bakterii jogurtowych), Kukurydza, ., Majonez (Olej rzepakowy rafinowany, musztarda (woda, ocet, GORCZYCA, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka JAJ kurzych), Sok z cytryny świeżo wyciskany, Czosnek, Pieprz czarny, Olej rzepakowy, Sól

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
643 kJ/154 kcal
Tłuszcz: 10,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,3 g
Węglowodany: 10,1 g
w tym cukry: 5,4 g
Błonnik: 3,7 g
Białko: 9,0 g
Sól: 0,4 g

Alergeny

  • gorczyca
  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: