Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.56 Star

Sałatka z tortellini, pieczoną cukinią, pomidorkami, rukolą i nasionami słonecznika, pesto z suszonych pomidorów

tortellini 36% (tortellini z ricottą i szpinakiem (semolina z PSZENICY durum, woda, szpinak, mąka PSZENNA, SER ricotta, SER, JAJA, marchew, sól, pietruszka, papryka, skrobia ziemniaczana, pieprz), sól, olej rzepakowy), cukinia 34%, pomidorki 14%, pesto 9% (pomidory suszone w oleju (Pomidory suszone, olej roślinny, ocet winny), oliwa z oliwek, czosnek, pieprz czarny, sól), rukola 5%, nasiona słonecznika 2%

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
1 166 kJ/279 kcal
Tłuszcz: 16,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,2 g
Węglowodany: 30,3 g
w tym cukry: 2,6 g
Błonnik: 3,9 g
Białko: 9,4 g
Sól: 1,1 g

Alergeny

  • gluten
  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: