Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.42 Star
  • Less Gluten
  • Dairy Free

Sałatka z tuńczykiem, awokado i grzankami bezglutenowymi, sos imbirowy

ogórek zielony 22%, pomidorki 22%, grzanki 13% (chleb bezglutenowy (Skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, białko SOJOWE, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza, cukier, psyllium, sól, glukoza, ekstrakt drożdżowy, syrop buraczany, kwas mlekowy, koncentrat winogronowy, mączka soczewicy, regulator kwasowości: octan sodu), olej rzepakowy, czosnek, sól), kapusta pekińska 13%, Tuńczyk 13% (TUŃCZYK, woda, sól), awokado 11% (awokado, sok z cytryny), sos 6% (olej rzepakowy, musztarda (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól), cukier, czosnek, imbir, sok z cytryny), SEZAM czarny

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
1 262 kJ/302 kcal
Tłuszcz: 12,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g
Węglowodany: 37,8 g
w tym cukry: 18,9 g
Błonnik: 4,3 g
Białko: 10,5 g
Sól: 1,2 g

Alergeny

  • gorczyca
  • ryby i produkty pochodne
  • sezam
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: