Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.23 Star
  • Dairy Free
  • Less Gluten
  • Less Carb

XXX_Sałatka z tuńczykiem, makaronem, pomidorkami i ogórkiem, sos winegret

Pomidorki daktylowe, Tuńczyk (TUŃCZYK, woda, sól), Ogórek zielony, Makaron świderki bezglutenowy (ryż brązowy, żółta kukurydza, biała kukurydza, ryż biały, skrobia ziemniaczana, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), Olej rzepakowy, Sałata mix, Nasiona słonecznika, Sok z cytryny, Cebula czerwona, Miód pszczeli, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ) (woda, GORCZYCA biała, GORCZYCA czarna, ocet spirytusowy, ocet jabłkowy, sól, cukier, stabilizator (guma ksantanowa, guma guar), przyprawy, barwnik (kurkumina)), Sól, Pieprz czarny

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
1 330 kJ/318 kcal
Tłuszcz: 17,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g
Węglowodany: 24,5 g
w tym cukry: 3,2 g
Błonnik: 1,8 g
Białko: 16,0 g
Sól: 0,7 g

Alergeny

  • gorczyca
  • jaja
  • ryby i produkty pochodne
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: