Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.44 Star
  • Less Gluten

Sałatka z twarogiem wędzonym, burakiem i rukolą, sos winegret

Burak, Ser twarogowy wędzony (MLEKO, ŚMIETANKA, MLEKO w proszku, kultury mleczarskie), Rukola, Olej rzepakowy, Ocet balsamiczny (ocet winny, koncentrat moszczu winogronowego, barwnik: karmel amoniakalno-siarczynowy), Sok z cytryny, Cukier, Czosnek, Dynia pestki, Miód pszczeli, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ) (woda, GORCZYCA biała, GORCZYCA czarna, ocet spirytusowy, ocet jabłkowy, sól, cukier, stabilizator (guma ksantanowa, guma guar), przyprawy, barwnik (kurkumina)), Pieprz czarny, Sól, Tymianek, .

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
949 kJ/227 kcal
Tłuszcz: 16,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,7 g
Węglowodany: 16,7 g
w tym cukry: 12,4 g
Błonnik: 3,1 g
Białko: 6,3 g
Sól: 0,6 g

Alergeny

  • gorczyca
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: