Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.31 Star

Sałatka z wędzonym kurczakiem, kukurydzą, serem żółtym i ogórkiem kiszonym, sos jogurtowo-musztardowy

Roszponka, Kukurydza, Filet wędzony z piersi z kurczaka, Ogórek kiszony (ogórki, woda, sól, przyprawy), Ser Gouda (MLEKO pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii fermentacji mlekowej, podpuszczka, barwnik: karoteny, skrobia ziemniaczana), JOGURT naturalny 2% tł., Miód pszczeli, Musztarda (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól), Pieprz czarny, Sól

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
490 kJ/117 kcal
Tłuszcz: 5,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,3 g
Węglowodany: 9,2 g
w tym cukry: 4,8 g
Błonnik: 1,1 g
Białko: 9,3 g
Sól: 0,9 g

Alergeny

  • gorczyca
  • mleko
  • seler
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: