Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.25
-
Less Gluten
Sałatka z wędzonym łososiem, zieloną fasolką, burakiem i kaszą jaglaną, sos jogurtowo-majonezowy
Burak, Cukier, Czosnek, Ocet balsamiczny (ocet winny, koncentrat moszczu winogronowego, barwnik: karmel amoniakalno-siarczynowy), Olej rzepakowy, Pieprz czarny, Sól, Tymianek, Fasolka szparagowa zielona, Kasza jaglana, Łosoś wędzony na zimno (ŁOSOŚ atlantycki, sól), Rukola, JOGURT naturalny 2% tł., Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ), Majonez (Olej rzepakowy rafinowany, musztarda (woda, ocet, GORCZYCA, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka JAJ kurzych)
Wartość odżywcza na porcję L
Wartość energetyczna: 1 965 kJ/470 kcal |
Tłuszcz: 21,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,0 g |
Węglowodany: 45,1 g w tym cukry: 7,8 g |
Błonnik: 4,7 g |
Białko: 23,0 g |
Sól: 3,3 g |
Alergeny
- gorczyca
- jaja
- mleko
- ryby i produkty pochodne
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.