Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.25 Star
  • Less Gluten

Sałatka z wędzonym łososiem, zieloną fasolką, burakiem i kaszą jaglaną, sos jogurtowo-majonezowy

Burak, Fasolka szparagowa zielona, Łosoś wędzony na zimno (ŁOSOŚ atlantycki, sól), Kasza jaglana, JOGURT naturalny 2% tł., Rukola, Majonez (Olej rzepakowy, musztarda (woda, ocet, GORCZYCA, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka JAJ kurzych), Ocet balsamiczny (ocet winny, koncentrat moszczu winogronowego, barwnik: karmel amoniakalno-siarczynowy), Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ), Olej rzepakowy, Sól, Cukier, Czosnek, Pieprz czarny, Tymianek

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
1 965 kJ/470 kcal
Tłuszcz: 21,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,0 g
Węglowodany: 45,1 g
w tym cukry: 7,8 g
Błonnik: 4,7 g
Białko: 23,0 g
Sól: 3,3 g

Alergeny

  • gorczyca
  • jaja
  • mleko
  • ryby i produkty pochodne

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: