Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
0 Star
  • Less Gluten

Sałatka z wędzonym twarogiem i burakiem ze świeżym szpinakiem, sos winegret

Burak, Szpinak baby, Ser twarogowy wędzony (MLEKO, ŚMIETANKA, MLEKO w proszku, kultury mleczarskie), Olej rzepakowy, Ocet balsamiczny (ocet winny, koncentrat moszczu winogronowego, barwnik: karmel amoniakalno-siarczynowy), Dynia pestki, Sok z cytryny, Cukier, Miód pszczeli, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ) (woda, GORCZYCA biała, GORCZYCA czarna, ocet spirytusowy, ocet jabłkowy, sól, cukier, stabilizator (guma ksantanowa, guma guar), przyprawy, barwnik (kurkumina)), Czosnek, Sól, Pieprz czarny, Tymianek, .

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
642 kJ/153 kcal
Tłuszcz: 12,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,0 g
Węglowodany: 9,5 g
w tym cukry: 6,5 g
Błonnik: 1,9 g
Białko: 3,5 g
Sól: 0,3 g

Alergeny

  • gorczyca
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: