Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.16
Sałatka ziemniaczana z jajkiem, zielonym groszkiem, ogórkiem konserwowym i porem, chleb żytni
Chleb żytni (Zakwas ŻYTNI, mąka ŻYTNIA, woda, drożdże, sól), JAJA kurze, Groszek zielony, Ogórek konserwowy (zawiera GORCZYCĘ), Por, Olej rzepakowy, Papryka słodka, Pieprz czarny, Sól, Ziemniaki, Czosnek, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ), Sok z cytryny świeżo wyciskany, Miód pszczeli
Wartość odżywcza na porcję L
Wartość energetyczna: 1 977 kJ/473 kcal |
Tłuszcz: 20,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,5 g |
Węglowodany: 58,8 g w tym cukry: 4,9 g |
Błonnik: 7,5 g |
Białko: 11,9 g |
Sól: 2,4 g |
Alergeny
- gluten
- gorczyca
- jaja
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.