Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.16 Star
  • Dairy Free
  • Less Gluten

Sałatka ziemniaczana z wędzonym pstrągiem, sos winegret

Cebulki marynowane (Cebulka (zawiera SIARCZYNY), woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy; barwnik: ryboflawiny), Oliwki zielone (Oliwki, woda, sól, regulatory kwasowości: kwas mlekowy, kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy), Kapary w zalewie (Kapary, woda, sól, ocet winny), Natka pietruszki, Pstrąg wędzony na gorąco (filet z PSTRĄGA wędzonego, sól), Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ), Olej rzepakowy, Pieprz czarny, Sok z cytryny świeżo wyciskany, Sól, Miód pszczeli, Papryka słodka, Ziemniaki, Czosnek

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
1 676 kJ/401 kcal
Tłuszcz: 20,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g
Węglowodany: 40,3 g
w tym cukry: 1,7 g
Błonnik: 3,6 g
Białko: 17,3 g
Sól: 1,6 g

Alergeny

  • dwutlenek siarki
  • gorczyca
  • ryby i produkty pochodne

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: