Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.29
Samosy groszkowo-szpinakowe
Żółtko JAJA kurzego, SEZAM biały, Olej rzepakowy, Ciasto filo (zawiera GLUTEN i SOJĘ), Garam Masala (nasiona kolendry, kmin rzymski, cynamon, imbir, czarny pieprz, nasiona kopru włoskiego, goździki, anyż, gałka muszkatołowa, zielony kardamon), Imbir, Olej rzepakowy, Pasta curry (suszona czerwona papryka chilli, czosnek, trawa cytrynowa, szalotka, sól, galangal, skórka limonki, kaffir, przyprawy), Cebula biała, Czosnek, Sól, Groszek zielony, Pieprz czarny, Marchew, Ser feta owczo-kozi (MLEKO owcze pasteryzowane 70%, MLEKO kozie pasteryzowane 30%, sól, kultury starterowe, podpuszczka mikrobiologiczna), Szpinak
Wartość odżywcza na porcję L
Wartość energetyczna: 1 263 kJ/302 kcal |
Tłuszcz: 9,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,3 g |
Węglowodany: 44,8 g w tym cukry: 4,2 g |
Błonnik: 4,1 g |
Białko: 11,3 g |
Sól: 1,4 g |
Alergeny
- gluten
- jaja
- mleko
- sezam
- soja
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.