Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.21
Scones orkiszowe z cukinią, porzeczkami i cytryną
Cukier, cukinia, Mąka ORKISZOWA, Mąka PSZENNA pełnoziarnista, MAŚLANKA, Ocet winny biały (ocet winny, przeciwutleniacz: DWUTLENEK SIARKI), Porzeczka czerwona, Soda oczyszczona, Sok z cytryny, Porzeczki czarne, Olej kokosowy, Cytryna
Wartość odżywcza na porcję L
Wartość energetyczna: 1 261 kJ/301 kcal |
Tłuszcz: 8,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,8 g |
Węglowodany: 49,8 g w tym cukry: 15,0 g |
Błonnik: 7,2 g |
Białko: 7,7 g |
Sól: 0,0 g |
Alergeny
- dwutlenek siarki
- gluten
- mleko
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.