Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
0
-
Dairy Free
Scones orkiszowo-dyniowe z masłem orzechowym
Żurawina suszona (żurawina, cukier, olej słonecznikowy, DWUTLENEK SIARKI), Cukier, Cynamon, Kardamon, Mąka ORKISZOWA, Mąka PSZENNA, Pasta z orzeszków ziemnych (Prażone ORZESZKI ZIEMNE), Napój sojowy (woda, SOJA, węglan wapnia, włókno lniane, sól, naturalny aromat, witaminy: D, B12), Ocet winny biały (ocet winny, przeciwutleniacz: DWUTLENEK SIARKI), Proszek do pieczenia, Soda oczyszczona, Dynia, ORZECHY WŁOSKIE
Wartość odżywcza na porcję S
Wartość energetyczna: 672 kJ/161 kcal |
Tłuszcz: 5,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g |
Węglowodany: 24,6 g w tym cukry: 1,1 g |
Błonnik: 2,2 g |
Białko: 4,7 g |
Sól: 0,1 g |
Alergeny
- dwutlenek siarki
- gluten
- orzechy
- orzeszki ziemne i produkty pochodne
- soja
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.