Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.61 Star

Sernik żurawinowy na makowym spodzie

SER twarogowy, Mak z bakaliami, Dżem żurawinowy, MASŁO 82% tł., JAJA kurze, Cukier, Białko JAJA kurzego, Żółtko JAJA kurzego, Mięta, Budyń waniliowy (skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, aromat, barwnik: kurkumina), Żelatyna, Pasta waniliowa, Cynamon, Przyprawa do piernika (cukier, cynamon, goździki, kakao, owoc kolendry, ziele angielskie, gałka muszkatołowa), Sól

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
575 kJ/137 kcal
Tłuszcz: 8,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,5 g
Węglowodany: 12,1 g
w tym cukry: 6,4 g
Błonnik: 0,8 g
Białko: 6,2 g
Sól: 0,1 g

Alergeny

  • jaja
  • mleko
  • orzechy
  • orzeszki ziemne i produkty pochodne

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: